Over 3D Printings Dronten

Over 3D Printings Dronten

3D printings Dronten is een klein en persoonlijk bedrijf met de Felix 3.0 printer, geschikt voor prototypes, schaalmodellen, gepersonaliseerde gadgets en vervangende onderdelen. Welkom bij 3D printings Dronten! Groet, Karin.

Gebruikers van 3D printings Dronten

Tevreden over 3D printings Dronten? Of misschien wel helemaal niet. Laat hier een REVIEW / BEOORDELING achter, alvast bedankt!

Over de printer

De Felix 3.0 printer is een snelle, accurate en betrouwbare printer. Printobjecten van 20x20x20 cm zijn mogelijk. Deze 3D printer komt voort uit tientallen jaren ervaring in high-precision mechatronica en industriële automatisering. De 3.0 heeft een hoge nauwkeurigheid van 50 micrometer (0,05 mm). De Felix is gemaakt door het Nederlandse bedrijf Felix Robotics. Zij produceren sinds 2011 3D printers. De 2.0 is door het Amerikaanse tijdschrift Make uitgeroepen tot ‘Best Surprise Hit 2014’. Het tijdschrift roemde onder andere de onberispelijke kwaliteit van de prints. Het team van testers bestond uit ingenieurs, designers, kunstenaars en 3D-printing-instructeurs. Het testteam beoordeelde de ‘out-of-the-box-prints’ als onberispelijk, waarbij de printkwaliteit te tegemoet glimt. Make is een autoriteit op het gebied van 3D printers en 3D printen. De Felix 3.0 heeft zelfs nog een aantal verbeteringen én de optie voor een tweede printkop.

Over de grondstof (altijd 25 kleuren op voorraad)

De printer gebruikt het plastic PLA (PolyLacticAcid ofwel polymelkzuur), één van het meest gebruikte materiaal voor 3D printen. Dit filament (rol met draad) wordt gemaakt op een plantaardige basis van onder andere suikerbieten en mais. Het is zodoende biologisch afbreekbaar in industriële composteringsinstallaties, onder de juiste condities: warm en vochtig. Het is een thermoplastisch polymeer; het plastic kan door te verhitten weer smelten in zo in een nieuwe gewenste vorm gespoten worden. PLA smelt bij een relatief lage temperatuur, de printer gebruikt hiervoor een temperatuur van rond de 200 graden. Het plastic geeft nauwelijks krimpverschijnselen en is vrij van schadelijke dampen. Verder is PLA stijf (moeilijk buigzaam) en heeft het een licht glimmend oppervlak. Kortom: mooi materiaal, voor nog mooiere 3D-prints! Het materiaal wordt ook veel in de medische wereld gebruikt omdat het lichaamsvriendelijk is (biocompatibel). Het filament (PLA-draad op rol) heeft voor de Felix 3.0 een 1,75 mm dikte. PLA filament kan in principe in alle kleuren gemaakt worden.

Sinds 2018 is het filament ook los per meter te koop, geschikt voor de meeste 3D pennen (15 cent per meter).

Over Karin

Ik ben Karin Bergmans-Elshof en ben naast ons akkerbouwbedrijf in Dronten deze éénmanszaak begonnen op 10 mei 2014. De combinatie techniek, ontwerpen, realiseren en vermarkten in uiteenlopende richtingen is veelzijdig en dat vind ik aantrekkelijk. Niet onbelangrijk is de mogelijkheid tot combineren met ons agrarische bedrijf en het gezinsleven met 3 jongens op het mooie platteland van Flevoland, middenin Nederland. Ik liep dan ook al een paar jaar met het idee om zelf iets op te gaan zetten en dit past perfect samen met mijn andere taken en bij mij zelf. Met veel enthousiasme en doorzettingsvermogen ben ik deze uitdaging vol vertrouwen aan gegaan!

Na de Havo heb ik HBO laboratoriumtechniek gestudeerd in Wageningen. Door middel van veel en langdurig vrijwilligerswerk in diverse sectoren heb ik brede ervaring opgedaan en een aardig netwerk opgebouwd. Zo zat ik onder andere bijna 20 jaar in het bestuur van een groot regionaal hardloopevenement; de Leisure World Kerstloop Dronten. Ik ben zelf ook een hardloper met een voorkeur voor de marathon. Ook daar komt mijn doorzettingsvermogen goed van pas! Hopelijk ontmoeten we elkaar binnenkort.